Hanse, die

  • kos

    Las net over “Hanse, die”. Wie heeft daar ervaring mee, klonk als een erg goed bordspel. Weet je ook waar het verkrijgbaar is?

    Thanx

    Kos

  • Hans Bodlaender

    We hebben ‘t thuis, en ik vond het `wel aardig’. We spelen ‘t weinig. ’t Spel is niet erg ingewikkeld, met wel aardige tactische mogelijkheden; zelf vond ik 't geen topper.

    Heb 't gekocht in de Joker, Utrecht.

  • cherksken

    Met twee en drie spelers is het verrassend goed. Heel tactisch en mooi spel qua uitvoering. Het feit dat je de warenkaartjes voor verschillende dingen kan inzetten en je in elke stad slechts 1 actie mag uitvoeren vind ik schitterende elementen. Je zit constant in geldnood en daarom is een goeie planning vereist (ook al is die altijd behoorlijk korte-termijngericht).

    Veel bordspellen die zo aangenaam spelen zijn met z'n tweeën ken ik niet.

    Er moet wel gezegd worden dat je pas over je beurt kan gaan beginnen denken op het moment dat de speler vlak voor je zijn beurt heeft afgerond.

    Daarom vind ik het met vier spelers heel wat minder omdat je dan voor een groot stuk de controle verliest en lang zit af te wachten tot je mag spelen.

    Voor twee en drie spelers een absolute aanrader.

    Voor vier spelers. Laten liggen die Hansa.

  • Ron Huising

    Het is helaas al een flinke tijd niet meer verkrijgbaar.

  • Ronald.

    Er is een verschil tussen die Hanse

    http://www.boardgamegeek.com/game/1007

    en

    Hansa

    http://www.boardgamegeek.com/game/8989

    Ronald

  • cherksken

    Sorry

    ik was iets te enthousiast.

    Ik zal het nooit meer doen. ;-)

  • Bram

    Leuk spel, vooral met 3 of 5 spelers. Dit omdat de schepen dan optimaal verdeeld zijn om tot lastige situaties te leiden. Een aanrader, hoewel ik het al een tijd niet meer heb zien liggen.